18 Eylül 2008 Perşembe

Adrese Büyüteç Tutmak İsteyen Ekipler Aranıyor!


Toplum Gönüllüleri, 4 pilot ilde (Samsun, Kocaeli, Malatya, İzmir), Gençlik Çalışmaları Birimi (http://genclik.bilgi.edu.tr/) desteğiyle devletin gençlere sağladığı hizmetleri incelemeye başladılar. Hizmetlerin yaygınlığı, ulaşılabilirliği ve içeriğiyle ilgili veri toplayan gruplar, bizzat o an yaşadıkları tecrübeleri raporlar haline getirdi. Böylece anekdotlar veriye dönüştü, hikayeler raporlar haline geldi.

Simdi bu pilot çalışmayı Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda yaygınlaştırmak için, gençler olarak kendimizin bizzat içerisinde bulunduğumuz süreçlere daha farklı bir mercekten bakmak için, paylaşmak, tartışmak, gerektiğinde başka bir yol önermek için “adrese büyüteç” tutmak isteyen ekipler aranıyor. Böylece hayalimiz, gençlerle ilgili hizmetlerin sadece kağıt üzerinde değil gerçek hayatta da ne durumda olduğunu düzenli aralıklarla söylemek, paylaşmak ve sesimizi çıkarmak.
“Adrese Büyüteç” bir ekip isi. Başlamak için çekirdek, devam ettirmek için daha geniş bir ekip gerekiyor. Fikir aklınıza yattı ise başlangıç için fikri arkadaşlarınızla paylaşmak ve en az dört kişilik bir çekirdek ekip belirlemek gerekiyor.
Ekiplerin kendi aralarından belirleyecekleri “adrese büyüteç” aktarıcıları ile 16-19 Ekim tarihlerinde Samsun’da tanışıyoruz.

adrese buyutec_katilimformu.doc
Yerelimizde adrese büyüteç tutmak için, ekteki başvuru formunu ekibimizle beraber 7 Ekim 2008 Salı günü saat 17.00’ye kadar ozlem.ezgin@tog.org.tr adresine gönderebilirsiniz.
Sürece dair her turlu soru için ozlem.ezgin@tog.org.tr adresini kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: